fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.

Livet med Falu Rödfärg som kuliss

Stories från Sverige

Att vara en del av tusentals berättelser från Sverige ser vi som ett stort privilegium. Varje dag får vi ta del av små glimtar från livet i den röda stugan under #falurödfärg – och vi älskar det. Vi vill ha mer av dessa mikroberättelser, därför lanserar vi nu initiativet ”Stories från Sverige”. Ett format där vi hoppas få ta del av – och dela – ännu fler små och stora berättelser från Sveriges alla Falu rödfärgmålade hörn.

På Falu Rödfärg tror vi på berättandets kraft och är fast beslutna att hålla denna tradition vid liv. Vi vill bidra till en framtid som är fylld av levande berättelser som kopplar samman individer och kulturer, och överbryggar klyftan mellan det förflutna och framtiden.

Ett hem är mer än bara en fastighet – det är en plats där minnen skapas och livet upplevs. Genom vårt initiativ Stories från Sverige vill vi utforska de berättelser och upplevelser som kommer med ett hem målat med Falu Rödfärg – och hur det formar livet för de som bor där.

Låt oss dela din historia

Har du en historia att dela från ditt liv med Falu Rödfärg? Oavsett om det är ett barndomsminne, en rolig anekdot eller något mer meningsfullt och innerligt, vill vi höra det. Dokumentera med foton eller korta filmklipp via mobilen. Berätta din story direkt i kameran eller beskriv den i text. Kort eller långt. Med en enstaka bild eller med ett långt videoklipp – gör det på ditt sätt.

Behöver du hjälp att komma igång kan du fundera kring de här frågorna:

  • Hur hamnade du i just det här huset?
  • Vad har du för känslor kring ditt hus?
  • Hur ser vardagen och livet ut i ditt hus?
  • Har du någon speciell anekdot, historia eller detalj kring ditt hus att dela med dig av?
  • Har du några särskilda tankar eller känslor kring att bo i ett hus målat med Falu Rödfärg?
  • Vad har du för relation till Falu Rödfärg?

Skicka din berättelse som ett DM till oss på Facebook eller Instagram, eller via mejl till info@falurodfarg.com. Du kan också publicera din berättelse direkt från ditt konto och tagga med #StoriesFrånSverige – så lyfter vi din berättelse i våra kanaler.

Stories från Karin & Aron

Välkommen till Karins idyll, en förtrollande sommarstuga där hon finner fullständig ro och verkligen kan koppla av från vardagens stress. Karin och hennes sambo Aron köpte stugan för att komma närmare släkten och njuta av naturens skönhet. Varje gång hon ser stugan med sin charmiga röda fasad, fylls hon av värme och påminns om barndomens kravlösa sommardagar.

Läs mer »

Stories från Aline & familjen

Mellan 1985 och 2000 spenderade två bröder mycket av sin uppväxt i ett speciellt torp i Högelid med sina mor- och farföräldrar, där varje hörn fylldes av kärlek och gemenskap. Mer än ett decennium senare lyckades Pierre, Simon och hans fru Aline övertyga de dåvarande ägarna, som var tveksamma till att sälja, om att låta torpet fortsätta vara en del av deras familjs historia. Drivna av deras djupa band till platsen fick de köpa torpet och började rusta upp det för att skapa nya minnen i detta betydelsefulla hem, där deras egna barn skulle få uppleva samma magiska uppväxt som bröderna tidigare gjort.

Läs mer »

Stories från Jessica

För nästan tio år sedan tog Jessica på sig uppdraget att bygga ett nytt fågelhus. Med en vision om ett litet, rödmålat uthus i tankarna, kastade hon sig in i projektet och blev snart förtrollad av skapandets magi. När det första huset var färdigt väcktes en passion inom henne som sedan har fortsatt att blomstra. Fågelhuset fick ge vika för Jessicas kreativitet, och istället började hon skapa miniatyrhus – ett efter ett.

Läs mer »

Stories från Ulrika

Ulrika och hennes familj är mitt uppe i att bygga ett helt nytt hus som ska bli som en nystart för dem, där de sätter livskvaliteten i fokus.

Läs mer »

Stories från Elisabet

Mitt i de småländska skogarna finner man det pittoreska faluröda torpet ”Lillebo”. Här engagerar sig hela familjen i gemensamma projekt med målning, reparationer och diverse sysslor.

Läs mer »

Stories från Ida-Maria

Välkomna till Ida-Maria och Simons hem! Där bor de tillsammans med sina fyra barn, den trogna hunden Messi och en hel flock glatt kvittrande höns. Under sommaren ägnade sig Ida-Maria och hennes familj åt att ge deras hus en ny målning. Huset har en äldre arkitektonisk stil med vackra snickerier som ger en känsla av historia och svunna tider. Trots det är huset faktiskt inte äldre än sju år. Familjen flyttade in i sitt nybyggda hem år 2016.

Läs mer »

Stories från Sven-Erik

Sven Erik Eriksson, stolt ägare och förvaltare av Ollasgården, har blivit tilldelad Dalarnas Byggnadsvårdspris 2023 för sina framstående renoveringsinsatser på gården. Med passion och omsorg har han räddat tre historiska ekonomibyggnader – en hölada, en smedja och en rökbastu – och därigenom bevarat det kulturella arvet i det vackra odlingslandskapet.

Läs mer »
Niklas och Linn bygger en gård i Morbygden utanför Falun.

Stories från Linn & Niklas

När Linn och Niklas fann varandra tog det inte lång tid innan de bestämde sig för att bygga hus. De hittade nämligen en fantastisk tomt i Morbygden i utkanten av Falun – bara cirka ett halvår efter att de hade träffats. Linn är ursprungligen från Borlänge och Niklas är från Smedjebacken i södra Dalarna, men nu har de förenat sina liv och står inför en spännande resa.

Läs mer »
Stories från Eleonor

Stories från Eleonor

2016 stod Eleonor och hennes partner inför den svåra uppgiften att hitta ett lämpligt hem mitt i Stockholms bostadskris. Men istället för betong och bekvämligheter valde de att flytta ut till ett omodernt torp beläget bara 2,5 km från hennes föräldrars gård där hon för tillfället arbetade.

Läs mer »
Stories från Lisa

Stories från Lisa

Lisa och hennes familj byggde sitt drömhus för bara två år sedan, granne med hennes föräldrahem. Deras mål var att skapa ett hem som kändes som att det alltid varit en del av den pittoreska landsbygden. För att uppnå detta valde de en lantlig stil med sekelskifteskänsla, med inspiration från de charmiga rödmålade husen i ”Emil i Lönneberga”.

Läs mer »
Stories från Fanny & Simon

Stories från Fanny & Simon

Fanny och Simon är de stolta ägarna till ett charmigt hus som kallas för Sommarhemmet med byggår 1909, beläget i en pittoresk by om 500 invånare. Paret hade länge spanat in huset och de var inte ensamma om att falla för husets charm. Men de lyckades få nys om att det skulle säljas och till slut accepterade säljaren budet och huset blev deras. 

Läs mer »
Stories från Isabel

Stories från Isabel

Isabel, Emil och sonen August uppfyllde sin dröm om att återvända till sina rötter i Dalarna när de köpte sin gård våren 2021. Paret bodde då i Stockholm och visste att de ville ha ett sekelskifteshus med tillhörande gård. Lyckligtvis behövde de inte vänta länge för att hitta sin perfekta matchning – ett slående rött hus med charmiga vita knutar. 

Läs mer »