fbpx

Livet med Falu Rödfärg som kuliss

Stories från Sverige

Att vara en del av tusentals berättelser från Sverige ser vi som ett stort privilegium. Varje dag får vi ta del av små glimtar från livet i den röda stugan under #falurödfärg – och vi älskar det. Vi vill ha mer av dessa mikroberättelser, därför lanserar vi nu initiativet ”Stories från Sverige”. Ett format där vi hoppas få ta del av – och dela – ännu fler små och stora berättelser från Sveriges alla Falu rödfärgmålade hörn.

På Falu Rödfärg tror vi på berättandets kraft och är fast beslutna att hålla denna tradition vid liv. Vi vill bidra till en framtid som är fylld av levande berättelser som kopplar samman individer och kulturer, och överbryggar klyftan mellan det förflutna och framtiden.

Ett hem är mer än bara en fastighet – det är en plats där minnen skapas och livet upplevs. Genom vårt initiativ Stories från Sverige vill vi utforska de berättelser och upplevelser som kommer med ett hem målat med Falu Rödfärg – och hur det formar livet för de som bor där.

Låt oss dela din historia

Har du en historia att dela från ditt liv med Falu Rödfärg? Oavsett om det är ett barndomsminne, en rolig anekdot eller något mer meningsfullt och innerligt, vill vi höra det. Dokumentera med foton eller korta filmklipp via mobilen. Berätta din story direkt i kameran eller beskriv den i text. Kort eller långt. Med en enstaka bild eller med ett långt videoklipp – gör det på ditt sätt.

Behöver du hjälp att komma igång kan du fundera kring de här frågorna:

  • Hur hamnade du i just det här huset?
  • Vad har du för känslor kring ditt hus?
  • Hur ser vardagen och livet ut i ditt hus?
  • Har du någon speciell anekdot, historia eller detalj kring ditt hus att dela med dig av?
  • Har du några särskilda tankar eller känslor kring att bo i ett hus målat med Falu Rödfärg?
  • Vad har du för relation till Falu Rödfärg?

Skicka din berättelse som ett DM till oss på Facebook eller Instagram, eller via mejl till info@falurodfarg.com. Du kan också publicera din berättelse direkt från ditt konto och tagga med #StoriesFrånSverige – så lyfter vi din berättelse i våra kanaler.

Niklas och Linn bygger en gård i Morbygden utanför Falun.

Stories från Linn & Niklas

När Linn och Niklas fann varandra tog det inte lång tid innan de bestämde sig för att bygga hus. De hittade nämligen en fantastisk tomt i Morbygden i utkanten av Falun – bara cirka ett halvår efter att de hade träffats. Linn är ursprungligen från Borlänge och Niklas är från Smedjebacken i södra Dalarna, men nu har de förenat sina liv och står inför en spännande resa.

Läs mer »
Stories från Eleonor

Stories från Eleonor

2016 stod Eleonor och hennes partner inför den svåra uppgiften att hitta ett lämpligt hem mitt i Stockholms bostadskris. Men istället för betong och bekvämligheter valde de att flytta ut till ett omodernt torp beläget bara 2,5 km från hennes föräldrars gård där hon för tillfället arbetade.

Läs mer »
Stories från Lisa

Stories från Lisa

Lisa och hennes familj byggde sitt drömhus för bara två år sedan, granne med hennes föräldrahem. Deras mål var att skapa ett hem som kändes som att det alltid varit en del av den pittoreska landsbygden. För att uppnå detta valde de en lantlig stil med sekelskifteskänsla, med inspiration från de charmiga rödmålade husen i ”Emil i Lönneberga”.

Läs mer »
Stories från Fanny & Simon

Stories från Fanny & Simon

Fanny och Simon är de stolta ägarna till ett charmigt hus som kallas för Sommarhemmet med byggår 1909, beläget i en pittoresk by om 500 invånare. Paret hade länge spanat in huset och de var inte ensamma om att falla för husets charm. Men de lyckades få nys om att det skulle säljas och till slut accepterade säljaren budet och huset blev deras. 

Läs mer »
Stories från Isabel

Stories från Isabel

Isabel, Emil och sonen August uppfyllde sin dröm om att återvända till sina rötter i Dalarna när de köpte sin gård våren 2021. Paret bodde då i Stockholm och visste att de ville ha ett sekelskifteshus med tillhörande gård. Lyckligtvis behövde de inte vänta länge för att hitta sin perfekta matchning – ett slående rött hus med charmiga vita knutar. 

Läs mer »
Stories från Ann

Stories från Ann

Ann och hennes man må komma från olika hörn av världen, men de delade båda en önskan om lugn och ro, något som de fann i den svenska naturen. Att köpa ett hus i ett annat land berättade Ann var lite av en kamp men till slut fann de ett hus på Blocket och utan att ens ha kollat på huset innan, slog de till.

Läs mer »