fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.
Tips & Råd

Målarskola

Vi på Falu Rödfärg älskar att måla – men vi vet också att alla inte tycker att det är lika kul som vi, därför har vi samlat ihop alla våra bästa tips på hur du tar hand om ditt hus, så att det håller sig som nymålat så länge det bara går.

Planera målningen

Innan du ska börja med underarbetet är det bra att inspektera fasaden för att avgöra vilka åtgärder som krävs. I det här avsnittet tipsar vi om vad du borde kolla på, och du får också en sammanfattning av vilka tillbehör du kan tänkas behöva framöver.

Underarbete

Underarbetet är väldigt viktigt för ett bra och hållbart resultat när du ska måla med Falu Rödfärg Original. Vilka slags borstar rekommenderas och hur mycket av den gamla färgen ska man borsta bort egentligen? Allt detta får du svaren på i detta avsnitt.

Behandla fasaden

Vi rekommenderar alltid att du behandlar fasaden med medel mot mögel och påväxt innan du målar. Hur långt innan målningen ska detta ske, och hur går man tillväga på bästa sätt? I det här avsnittet berättar vi vad du ska tänka på.

När du målar

Om du har säkerställt att träet är tillräckligt torrt och att vädret lämpar sig för målning, är det bara att köra igång och måla! Hur du avgör detta får du råd kring i det här avsnittet. Du får också tips på hur du rör upp och eventuellt späder färgen, samt råd kring tekniken för handstrykning.

Efter målningen

Målningen är genomförd och du kan nu njuta av ett vackert, nymålat hus som inte behöver målas om igen på cirka 8-10 år. I det här avsnittet får du råd kring vad du gör med överbliven färg och vad som ska lämnas in till en återvinningscentral.