fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.
Stories från Sverige

Stories från Aline & familjen

Mellan 1985 och 2000 spenderade två bröder mycket av sin uppväxt i ett speciellt torp i Högelid med sina mor- och farföräldrar, där varje hörn fylldes av kärlek och gemenskap. Mer än ett decennium senare lyckades Pierre, Simon och hans fru Aline övertyga de dåvarande ägarna, som var tveksamma till att sälja, om att låta torpet fortsätta vara en del av deras familjs historia. Drivna av deras djupa band till platsen fick de köpa torpet och började rusta upp det för att skapa nya minnen i detta betydelsefulla hem, där deras egna barn skulle få uppleva samma magiska uppväxt som bröderna tidigare gjort.

År 1985 tog Pierre och Simons morföräldrar de första stegen in i torpet som skulle bli en plats för familjen att samlas och skapa oförglömliga minnen i. När hyreskontraktet nådde sitt slut år 2000 verkade det som att historien skulle ta slut där, men Simon och hans bror Pierre såg dock till att så inte blev fallet.

Bröderna stod inför en ödesstund 2011 – när de med pirr i kroppen frågade ägarna, som tidigare hade sagt nej till många köpare, om möjligheten att fortsätta historien på denna betydelsefulla plats. Rörda av deras unika band och känslor för torpet, gav ägarna glatt över nycklarna till Pierre, hans bror Simon och Simons fru Aline. Och snart kunde de ge sina egna barn samma idylliska uppväxt som bröderna haft i torpet, det enda som stod i vägen var ett stort renoveringsprojekt.

Renoveringsarbetet satte snart igång och familjen valde imponerande nog att göra allt på egen hand. Trots att det billigaste och enklaste alternativet hade varit att riva och bygga nytt, beslutade de sig för att bevara torpet så nära originalutseendet som möjligt. Varje bräda, varje panel och varje detalj renoverades i samma stil som det älskade torpet från barndomens dagar.

För fasaden var valet enkelt – Falu Rödfärg blev den självklara länken till det förflutna. På Alines konto kan man se resultatet av deras arbete – och inte bara torpet, utan även det charmiga hönshuset och den lilla ladan, är alla målade med den karakteristiska röda färgen.

Genom Aline och hennes familjs kärlek till sitt torp blir historien levande igen. Varje penseldrag och varje detalj förmedlar en känsla av tillhörighet och är en hyllning till platsen som har betytt så mycket för så många genom åren. Mormor Birgit, som en gång kallade torpet för sitt, har också besökt platsen efter renoveringarna och fått se hur dess arv har fortsatt att leva vidare i familjens händer. På torpet i Hogelid fortsätter livet att vävas samman med historien, och varje dag är en ny sida i den eviga berättelsen om kärlek, familj och hem.

Story från Aline & Familjen – @patorpet_ihogelid