fbpx
Stories från Sverige

Stories från Ida-Maria

Välkomna till Ida-Maria och Simons hem! Där bor de tillsammans med sina fyra barn, den trogna hunden Messi och en hel flock glatt kvittrande höns. Under sommaren ägnade sig Ida-Maria och hennes familj åt att ge deras hus en ny målning. Huset har en äldre arkitektonisk stil med vackra snickerier som ger en känsla av historia och svunna tider. Trots det är huset faktiskt inte äldre än sju år. Familjen flyttade in i sitt nybyggda hem år 2016.

Ida-Maria är gift med Simon, och tillsammans har de fyra barn i åldern 9-18 år. En stor del av hennes tid ägnas åt familjen, något som hon värderar högt. Och oftast hittar man dem i padelhallen. Dessutom spelar två av barnen på elitnivå, vilket innebär att familjen ofta reser runt i Sverige. Förutom att vara med familjen är heminredning ett av hennes stora intressen, vilket tydligt framgår på hennes Instagram-konto. Utöver detta arbetar hon som lärare och undervisar i historia och religion på ett idrottsgymnasium. Hennes Instagram-konto började som en byggdagbok när de byggde huset år 2016, men eftersom intresset växte och nya följare kom till, har det blivit en extra sysselsättning för henne.

På hennes Instagram-konto är fokus på huset, och förra sommaren var det dags att ge fasaden en ny målning. Familjen valde den karakteristiska ljusröda kulören från Falu Rödfärg. De valde detta eftersom hennes föräldrars barndomshem var målade med samma färg och låg på landsbygden. “Det är barndom” beskriver Ida-Maria som förknippar färgen med en härlig känsla. Hon har alltid drömt om att bo i ett rött hus, och när en tomt blev tillgänglig, valde de att bygga ett nytt hus i gammal stil. Ett nytt hus som ger intrycket av att vara gammalt, men med alla fördelar som ett nytt hus kan erbjuda.

På hennes Instagram-konto delar hon med sig av allt, från inredning till olika byggprojekt och små ögonblick från vardagen. I somras var det dags att fräscha upp fasaden, och valet att använda Falu Rödfärg var en självklarhet. Det var viktigt för familjen redan från början att de skulle använda Falu Rödfärg. De hade det som vision redan innan de började bygga huset, att Falu Rödfärg ska det vara. Det ger huset den stil och atmosfär de strävar efter. Lite som en scen ur Bullerbyn, och enbart genom att välja den färgen skapar det den karaktären.

Story från Ida-Maria – @gelinderparullstensbacken