fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.

Om Falu Rödfärg

Mitt bland högar av varp, historiska byggnader och intill gruvans enorma hål, Stora Stöten, ligger både kontor och fabrik för Falu Rödfärg. På samma sätt som det alltid varit. Det är också ifrån gruvan som vi fortfarande tar vår viktigaste råvara till Falu Rödfärg Original, den gamla gruvvarpen.

Falu Rödfärg är idag ett växande sortiment av produkter kopplade till hus och hem. Under åren har den ursprungliga slamfärgen utvecklats till nya kulörer och färgserier.

När började egentligen Falu Rödfärg tillverkas?

Historien om Falu Rödfärg

Falu Rödfärg är i mångt och mycket berättelsen om Sverige genom 250 år. Under denna tid har oändligt många möten ägt rum bakom Faluröda fasader, där människor har skrattat, gråtit, älskat och varit oense, blivit sams, delat kunskaper, tankar och idéer och skapat de historier som fört vårt land framåt.

Företaget idag

Namnet Falu Rödfärg är lagligt skyddat och får endast användas på färg som innehåller pigment från Falu gruva. Vår välkända logga med den röda husgaveln registrerades som varumärke 1972 men färgen har tillverkats hos oss sedan 1700-talet. Varumärket garanterar att innehållet är Falu Rödfärg.