fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.
Stories från Sverige

Stories från Karin & Aron

Välkommen till Karins idyll, en förtrollande sommarstuga där hon finner fullständig ro och verkligen kan koppla av från vardagens stress. Karin och hennes sambo Aron köpte stugan för att komma närmare släkten och njuta av naturens skönhet. Varje gång hon ser stugan med sin charmiga röda fasad, fylls hon av värme och påminns om barndomens kravlösa sommardagar.

I sommarstugan fylls dagarna med kreativa projekt och stunder av stillhet och Karin älskar att vakna till fågelkvitter, njuta av sitt morgonkaffe utomhus och ta ett svalkande morgondopp i den närliggande sjön. Resten av dagens timmar ägnar hon sig gärna åt renoverings- eller trädgårdsprojekt, och ofta samlas släkt, vänner och grannar för grillkvällar som förlängs av de ljusa sommarkvällarna.

Stugan är en klassisk Dalslandsstuga, vilket känns extra speciellt för Karin som kommer från trakten. Den faluröda färgen är en självklarhet och bidrar till den idylliska känslan och Karin föredrar att experimentera med andra färger på fönsterfoder och spröjs, vilket ger stugan en unik karaktär. ”Det finns så många vackra kombinationer som passar till Falu Rödfärg,” säger Karin.

Att bo i en stuga målad med Falu Rödfärg ger Karin en känsla av att vara del av en lång svensk tradition. Färgen är vacker och tidlös, och det känns bra för henne att använda en produkt som har stått sig genom århundraden och fortfarande är relevant idag. Falu Rödfärg har alltid varit en del av Karins liv, från barndomens somrar i rödmålade stugor, barndomshemmet och till hennes eget sommarhus. Färgen symboliserar för henne den svenska sommaren och en stark känsla av hemtrevnad och tradition, och enligt Karin ger denna nyans av rött huset en genuin och tidlös karaktär. Dessutom uppskattar Karin att Falu Rödfärg är ett hållbart och miljövänligt alternativ och att hon aldrig behöver skrapa huset före målning igen.

Byggnadsvård är ett stort intresse för Karin. Hon älskar att bevara och förnya gamla byggnader, att ge dem nytt liv samtidigt som hon respekterar deras historia. Hon finner det roligare, enklare och långsiktigt billigare att renovera med äldre metoder – och såklart, snyggare!

Karin har många projekt på gång. Paret arbetar just nu med att färdigställa kök och badrum, då huset saknade vatten och avlopp när de köpte det. Ett växthus är på gång, och denna sommar planerar de att göra om uthuset till förråd, gästloft och ateljé. Karin ser fram emot att arbeta mer med interiören och göra huset ännu mer personligt och hemtrevligt nu när de stora bitarna börjar falla på plats.

Story från Karin & Aron – @pabolet