fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.

FÄRDIGMÅLAT OCH KLART

Våra staket levereras i sektioner – färdigmålade med Falu Rödfärg Original. Redo att snabbt monteras för att ge din trädgård en vacker inramning. Med staketsektioner blir staketprojektet både enklare och – med största sannolikhet – rakare. Helt färdigmålade staketsektioner ger dig ytterligare en dimension av enkelhet. Alla som någon gång har målat ett staket vet vilket evighetsgöra det är, dessutom kan det vara svårt att få det riktigt snyggt. Falu Rödfärg Staket är tillverkade av svensk gran och fabriksmålade under optimala förhållanden vilket ger dig ett vackert, jämnt och hållbart resultat. Varje sektion är 175 cm lång och 118 cm hög. Stolpar säljs separat.

Ett staket med särskilt skyddande egenskaper

Det unika pigmentet från Falu Gruva ger färgen naturligt skyddande egenskaper som bevarar ditt staket år efter år. Du får därmed både ett staket som skyddar din trygga punkt – och en färg som skyddar ditt staket. Det är också tack vare pigmentet som ditt staket kommer att få den där karakteristiska matta ytan i kombination med en intensiv, naturlig lyster.
Målade staketsektioner

Falu Rödfärg Staket Signatur

För dig som gillar originella detaljer har vi vår staketprofil Signatur – med smala spjälor och toppar formade efter husgaveln i vår ikoniska logotyp.

2 495 kr

Sektionerna är hantverksmässigt tillverkade och trä är ett levande material, därför kan mindre skillnader mellan sektionerna förekomma.

Snabbfakta

Färdiga sektioner

Redo för montering

Glans

Helmatt

Material

Svensk gran

Monterings­tillbehör

Använd rostfri träskruv

Teknisk information

Staketsektioner

Längd: 175 cm
Bredd: 4,5 cm
Höjd: 118 cm

Spjälor

Spjälan är 45 mm bred och tjockleken är 28 mm. Varje spjäla är spikad med 4 spik.

Stolpar

Höjd 106 cm, 70×70 mm bred och djup, ca 23° lutning

Material

Gran

Ytbehandling

Målad med Falu Rödfärg Original Röd (grund + 1 lager)

Vikt

18 kg/sektion

Lutning

Signatur ca 45° lutning på spets
Tradition ca 70° lutning på spets
Liggarna ca 21° lutning för avrinning

Fördelar med staketet

Falu Rödfärg Staket är så färdigt som ett staket kan bli innan det är monterat på plats. Ett vackert hantverk gjort i trä av hög kvalitet, målat med två skyddande lager Falu Rödfärg Original.

Enkel montering

Monteringen av sektionerna är enkel, det är bara att skruva fast dem på staketstoplarna med rostfri träskruv – och sedan är det klart! Staketet är helt färdigmålat, men vi skickar ändå med en liten bättringsburk för eventuella färgskav.

Sparar tid och arbete

Att bygga och måla ett staket själv är ett tidskrävande projekt. Och när det väl är säsong under sommarhalvåret finns det säkert andra saker du hellre lägger din tid på. Med våra staketsektioner går staketprojektet undan – och du får mer tid till att njuta av semestern!

Målade med Originalet

Staketet är målat med äkta Falu Rödfärg, originalet sedan 1764. Den enda slamfärgen med pigment från Falu Gruva, som ger färgen den där svårslagna kombinationen av matthet och naturlig lyster. Och som dessutom låter träet i ditt staket andas och må bra.

Monteringsråd

  1. Montera upp ett snöre mellan två pinnar på den höjd ni önskar stolparnas överkant.
  2. Eftersom staketsektionerna är fasta så kan eventuella små höjdskillnader på marken justeras med jordankaret/spjutet.
  3. Stolparna placeras vid skarv på staketet, använd skruv som är 90 mm.
  4. Fäst staketsektionen upptill först, använd snöret eller vattenpass för att säkerställa att det är rakt.
  5. Eventuellt bättringsmåla och skruva dit skylten som pricken över i:et.
 

Filer och dokument