fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.
Stories från Sverige

Stories från Jessica

För nästan tio år sedan tog Jessica på sig uppdraget att bygga ett nytt fågelhus. Med en vision om ett litet, rödmålat uthus i tankarna, kastade hon sig in i projektet och blev snart förtrollad av skapandets magi. När det första huset var färdigt väcktes en passion inom henne som sedan har fortsatt att blomstra. Fågelhuset fick ge vika för Jessicas kreativitet, och istället började hon skapa miniatyrhus - ett efter ett.

Uppvuxen i en röd stuga med vita knutar omgiven av det idylliska svenska landskapet, bar Jessica med sig en längtan efter den orörda skönheten när livet förde henne till Stockholm. De gamla, rödmålade uthusen på landsbygden har alltid gett henne en känsla av trygghet och hemtrevnad, och de är en av de vackraste miljöerna hon vet.

Inspirationen från dessa storslagna uthus och stugor på landsbygden ledde Jessica till att börja skapa miniatyrhus, och självklart skulle de också bli faluröda. För henne är valet av material lika viktigt som själva skapandet. Med trä som huvudingrediens och kluvna brädor för att efterlikna timmer eller skiftesverk, återskapar Jessica den genuina känslan av svensk arkitektur. Jessica är mycket medveten om vilka material hon använder och föredrar naturliga alternativ som Falu Rödfärg och linoljefärg. För henne handlar det inte bara om att skapa vackra modeller utan också om att vara miljömedveten och vårda naturen. Hennes miniatyrhus blir inte bara små konstverk utan också en hyllning till hållbarhet och traditionell svensk arkitektur.

Genom varje liten detalj förmedlar hon en känsla av gemenskap och trygghet, och låter oss alla drömma oss tillbaka till den röda stugans värme.

Story från Jessica – @jess_miniatyrbyggnader