fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.
Stories från Sverige

Stories från Ulrika

Ulrika och hennes familj är mitt uppe i att bygga ett helt nytt hus som ska bli som en nystart för dem, där de sätter livskvaliteten i fokus.

De har valt en plats nära sjön, där de kan njuta av bad, båtliv och skoterturer, omringade av naturskön miljö. Här strävar de efter ett enklare liv, med svanar, rådjur och kor som grannar på tomten, vilket bidrar till en harmonisk känsla av närhet till naturen.

Ulrika har drömt om ett falurött hus så länge hon kan minnas och när de väl bestämde sig för att bygga ett nytt hus, var det självklart att göra drömmen verklighet. De valde en modern ladhusmodell, men ville ändå inkludera äldre stilelement. Genom att använda ribb på panelen och flaggfönster får huset en unik karaktär och blir en hybrid av en Västerbottensgård och ett ladhus som även för tankarna till en skånelänga.
Målet är att skapa en känsla av att huset alltid har varit en del av landskapet. Enligt Ulrika tycker hon att de har lyckats, och vi håller med. Det äldre torpet på gården bidrar till den nostalgiska atmosfären och även den är målad i den karakteristiska faluröda färgen. Trots att de aldrig använt Falu Rödfärg tidigare, blev familjen positivt överraskad av hur enkelt det var att arbeta med färgen och hur fantastiskt resultatet blev direkt, utan behov av tråkiga grundfärger.

Fodren har målats med Knut&Foder, och Ulrika beskriver även den färgen som trevliga att arbeta med. Färgen ger huset en känsla som de verkligen uppskattar, oavsett väder – vackert året om, både i solsken och när rimfrosten smyger sig över landskapet. Nu förverkligar de sin dröm om ett falurött hus i en lantlig miljö.