fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.

Hur många strykningar Falu Rödfärg krävs?

Hur många strykningar Falu Rödfärg krävs när du ska måla?

Hur många strykningar Falu Rödfärg krävs när du ska måla ditt hus? Det beror i första hand på om det gäller nymålning eller ommålning av ett hus, samt vilken av våra olika färgtyper du väljer.

 

Hur många strykningar Falu Rödfärg Original krävs?

Det är olika beroende på om det är nymålning eller ommålning. Vid nymålning ska färgen strykas två gånger. Vid ommålning använder ni färgen som den är direkt ur hinken utan spädning med vatten. Måla tunt! För tjockt med färg resulterar ofta i att färgen börjar krackelera och sedan flagna.

 

Hur många strykningar Falu Rödfärg Träfasad krävs?

Vid nymålning av obehandlat trä ska Falu Rödfärg Träfasad strykas två gånger – eventuellt tre gånger på ställen som är extra utsatta. Vid ommålning av tidigare målad yta räcker det normalt med en strykning.

 

Hur många strykningar Falu Rödfärg Knut&Foder krävs?

Även med Falu Rödfärg Knut&Foder ska du måla två lager om det gäller nymålning av obehandlat virke, och med fördel tre lager på utsatta ställen. Dock räcker det i regel med en strykning vid ommålning.

 

Hur länge ska man vänta mellan strykningarna?

Om färgen inte är tillräckligt torr riskerar den att släppa när du målar igen, vilket förstör båda lagren. Ge det hellre för mycket tid än för lite, även om du är otålig att se resultatet efter två lager. Med Falu Rödfärg Original behöver du vänta minst 24 timmar innan du stryker färgen en andra gång. Falu Rödfärg Träfasad och Falu Rödfärg Knut&Foder bör torka minst 48 timmar innan du målar andra lagret.

 

Förbered underlaget

För att färgen ska hålla, oavsett vilken typ av färg du väljer, krävs ett bra underarbete. Borsta bort löst sittande färg och smuts. Börja gärna med en stålborste och borsta sedan hela ytan med en kvast. Falu Rödfärgs stålborstar är speciellt anpassade för att effektivt ta bort gammal färg utan att skada träfasaden. Är fasaden tidigare målad med slamfärg räcker det att du borstar ytan noggrant med en stålborste samt kvast. Borsta ända ned till fast underlag så att lös färg och grånat trä försvinner. När ytan är ordentligt borstad ska du använda någon form av alg- eller mögeltvätt för att säkerställa att inga mögelsporer finns kvar innan du börjar måla.

Relaterade produkter