fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.

Hur många lager Falu Rödfärg krävs?

Hur många lager Falu Rödfärg krävs vid målning?

Hur många lager Falu Rödfärg du behöver måla beror på vilken typ av Falu Rödfärg du väljer och hur underlaget ser ut. Är det tidigare målat eller nytt obehandlat trä? I den här artikeln går vi igenom vad som gäller för våra olika färgtyper.

 

Hur många lager Falu Rödfärg Träfasad krävs?

Med Falu Rödfärg Träfasad behövs två lager med minst 48 timmar mellan varje målning vid nymålning av obehandlat virke. Vid första strykningen bör du späda ut färgen med 10% vatten. Vid andra strykningen ska färgen vara oförtunnad. En del virke suger åt sig mer färg och där får du eventuellt ta ett tredje tunt stryk för att erhålla fullgod täckning. Vid ommålning räcker det dock normalt med en strykning av Falu Rödfärg Träfasad.

 

Hur många lager Knut & Foder krävs?

Även med Falu Rödfärg Knut&Foder ska du måla två lager vid nymålning av obehandlat trä. Vid den första grundstrykningen ska färgen spädas med 10% vatten. Därefter väntar du minst 48 timmar innan du målar lager nummer två, och den gången med outspädd färg. På särskilt hårt utsatta ytor kan du med fördel måla ett tredje lager. Men precis som med Falu Rödfärg Träfasad räcker det oftast med en enda strykning outspädd färg på tidigare målade ytor.

 

Hur många lager Falu Rödfärg Original krävs? 

Med Falu Rödfärg Original räcker det vanligtvis med en enda strykning med oförtunnad färg, om fasaden tidigare målats med slamfärg. Om du har tänkt att måla med Falu Rödfärg Original på nytt virke så kan det dock vara bra med två till tre strykningar för att uppnå bästa resultatet. Börja med att grundmåla fasaden en gång med Falu Rödfärg som har förtunnats med 10% vatten. Vänta minst ett dygn innan du färdigmålar med en strykning oförtunnad färg. Tänk på att färgen ska arbetas in i virket i tunna skikt, måla inte för tjockt.

Relaterade produkter