fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.

Vilken Falu Rödfärg är bäst?

Vilken Falu Rödfärg är bäst?

Det finns inget enkelt svar på vilken Falu Rödfärg som är bäst. Det beror bland annat på vad du ska måla och vilket uttryck du vill ha. För att välja rätt färg när du ska måla ditt hus, bör du ta hänsyn till husets arkitektur och omgivningar. Sedan är det förstås smaken som avgör. Prata gärna med en färgspecialist eller besök en färgbutik för råd om vilken Falu Rödfärg som är bäst för ditt hus.

 

Slamfärg – vilken Falu Rödfärg är bäst?

Det finns flera rödfärger och slamfärger, men bara en Falu Rödfärg. Den enda slamfärg som innehåller pigment från Falu Gruva. Ett naturligt pigment som ger Falu Rödfärg dess unika och skyddande egenskaper. Falu Rödfärg Original finns i fyra olika kulörer: Röd, Ljusröd, Svart och Grå. Och vilken av dessa kulörer som är bäst – ja, det är helt och hållet en smaksak.

 

Vilken är bäst av Falu Rödfärgs olika färgtyper?

Däremot finns numera också Falu Rödfärg Träfasad, som är ett alternativ för dem som önskar känslan av Falu Rödfärg, men som begränsas av det färgsystem som huset tidigare målats med. Det är alltså det rätta valet för dem som drömmer om ett hus målat med Falu Rödfärg, men att huset de äger inte tidigare varit målat med slamfärg och därför inte kan målas med Falu Rödfärg Original. Falu Rödfärg Träfasad är en vattenburen dispersionsfärg baserad på linolja. Den har liknande egenskaper och utseende som Falu Rödfärg Original, men är mer flexibel och går att måla på flera typer av underlag. 

 

Vilken Falu Rödfärg är bäst för målning av knutar?

Ska du måla knutar, foder, vindskivor eller andra hussnickerier är Falu Rödfärg Knut&Foder den bästa Falu Rödfärgen att välja. Den är, likt som Träfasad, en vattenburen dispersionsfärg baserad på linolja. Den har också ett matt utseende som påminner om Falu Rödfärg Original, vilket skapar ett mer enhetligt intryck på ett hus målat med en matt fasadfärg som exempelvis Falu Rödfärg Original eller Falu Rödfärg Träfasad.

Så, svaret på frågan om vilken Falu Rödfärg som är bäst beror helt enkelt på vilka förutsättningar ditt hus har, samt om du ska måla fasad eller hussnickerier.

Relaterade produkter