Falu rödfärg sprutfärg

Ibland är det mest effektiva sättet att måla om ditt hus att använda en färgspruta. Är det stora ytor som ska målas så är det mycket effektivt att spruta på färgen. Det finns många duktiga målerier runt om i Sverige som jobbar med sprutmålning. Säkerställ att ni får äkta Falu Rödfärg Original när de ska måla om ert hus så att ni får bästa möjliga kvalitet och en kulör som håller i år efter år.

Sprutfärgen bygger på samma grundrecept som Originalet men är mycket tunnare i konsistensen. Detta för att den ska fungera väl med sprutan och sugas upp utav fasaden.

Genom lång erfarenhet och beprövad produktionsmetod har Falu Rödfärg skapat en färg som har en unik kulörstabilitet och hållfasthet, som i tester, visat sig vara absolut bäst på marknaden. Den speciella sammansättningen av mineraler skapar ett vackert resultat som håller över lång tid. Detta sparar både tid och pengar för dess användare. 

Det fungerar tyvärr inte att handmåla med sprutfärgen då konsistensen gör att färgen inte stannar i penseln.

Täckförmåga: 2,5m2 / liter
Målningstemperatur: Yttertemperatur +5c – +25c
Torktid: Klibbfri efter 1 timme, torr efter ca 1 dygn
Glans: Helmatt

NÄRMSTA NCS:

S 5040-Y80R

NÄRMSTA NCS:

S 5040-Y70R

NÄRMSTA NCS:

S 8500-N

Hitta din sprutfärgsmålare!

Här hittar du de målare som jobbar med äkta Falu Rödfärg Original.

Fördelar med färgen

Falu Rödfärg Original är en slamfärg, vilket är en av Sveriges äldsta och mest använda färgtyper. Färgen ger ett öppet skikt som låter träet andas - den släpper in väta, men tillåter den lika snabbt att dunsta igen. Den minimerar risken för röta. De naturligt skyddande egenskaperna är en förklaring till varför Falu Rödfärg blivit Sveriges mest älskade utomhusfärg.

Håller färgen

Den naturliga pigmentet från Falu Gruva gör färgen helt unik. De flesta slamfärger påverkas av solljuset, särskilt röda färger är känsliga. Men Falu Rödfärg håller sin vackra kulör, år efter år så du slipper måla om ditt hus lika ofta. Du sparar tid och pengar och kan istället njuta av ditt vackra hus.

Slamfärgstest

Pigmentet innehåller ca 20 naturliga mineraler som gör att träet konserveras. Trots ett tufft och varierande klimat så skyddar och bevarar Falu Rödfärg våra hus. Under 2015 lät vi testa Falu Rödfärg emot 15 olika slamfärger på marknaden för att jämföra kvaliteten. Vår färg håller en jämn yta utan sprickbildningar under hela testperioden, medan flera av kopiorna krackelerar redan efter testets motsvarighet till två år.

Ekonomiskt

Falu Rödfärg Original är ett levande bevis för att kvalitet lönar sig i längden. Ett omfattande test visar att Falu Rödfärg håller flera år längre än andra slamfärger. Det gäller både kulörbeständigheten och själva kvaliteten på ytan. Billiga kopior på marknaden påvisar tydliga ojämnheter i kulören och krackelerar redan efter 2 - 4 år. Vill du hålla ditt trähus friskt och vackert kan det alltså bli dyrt att att köpa billigt.

Äkta lyster

Falu Rödfärg Original innehåller ett unikt pigment från Falu Gruvas mineralisering. Av kopparfattig malm, som vittrat under århundraden, bildas ”rödmull”, som förutom koppar innehåller en sällsynt sammansättning av mer än tjugo olika naturliga mineraler som exempelvis järnockra, kiselsyra och zink. Resultatet är en färg med vacker matt yta med grova kiselsyrakristaller som bryter och reflekterar ljusets strålar. I varmt kvällsljus blir den röda färgen intensiv, nästan självlysande.

Lättarbetad

Originalet är en färg som är lätt att stryka, enkel att underhålla och har en lång livslängd. Färgen ska vara ett offerskikt. Det är dags att måla om huset när färgpigmentet ligger löst på ytan, ``färgen kritar``. Då är det bara att borsta bort löst sittande färg, gärna med Falu Rödfärg stållevang, från din fasad och måla igen.

Tradition

Falu Rödfärg är inte bara en husfärg, det är svensk kulturhistoria på burk. Rödfärgens historik kan spåras ända till 1500-talet. Sedan 1764 har färgen tillverkats hos oss, i princip på samma sätt och med samma recept som nu. Falu Rödfärg har som få andra företeelser satt en unik prägel på Sverige och det svenska landskapet.

Se upp för kopior

Står du i begrepp att måla ditt faluröda hus och tänker ”rödfärg som rödfärg”? Kanske känner du dig också lockad av en billig produkt som vid en snabb titt liknar Falu Rödfärgs burk och med namn som ”Klassiskt” eller ”Traditionell”. Någon kan till och med ha sagt till dig att ”det inte är någon skillnad”. Inget kan var mer felaktigt. Det är nämligen stor skillnad på Falu Rödfärg Original och andra rödfärger. Falu Rödfärg Original innehåller alltid pigment från Falu Koppargruva och är helt unikt för Falu Rödfärg Original och finns inte i några utav kopiorna. Det är framställt av naturen själv, med över 20 olika mineraler som alla bidrar till färgens unika egenskaper som inte går att kopiera. Den vackra nyansen och den hållbara ytan skapar både emotionella och rationella värden. Kvalitet lönar sig alltid i längden. Du väljer naturligtvis själv, men vi tror knappast att du vill riskera att se ditt gamla släkttorp, sjöboden som gått i arv eller för all del din nybyggda villa med en krackelerad färgyta och en kulör som dragit åt lila om några år.

Men hur kan du vara säker på att få tag på äkta vara? Det är enkelt. Du känner alltid igen Originalet på det välkända varumärket. Står det inte Falu Rödfärg på burken så är det helt enkelt inte Falu Rödfärg.