Falu rödfärg sprutfärg

Ibland är det mest effektiva sättet att måla om ditt hus att använda en färgspruta. Är det stora ytor som ska målas så är det mycket effektivt att spruta på färgen. Det finns många duktiga målerier runt om i Sverige som jobbar med sprutmålning. Säkerställ att ni får äkta Falu Rödfärg Original när de ska måla om ert hus så att ni får bästa möjliga kvalitet och en kulör som håller i år efter år.

Sprutfärgen bygger på samma grundrecept som Originalet men är mycket tunnare i konsistensen. Detta för att den ska fungera väl med sprutan och sugas upp utav fasaden.

Genom lång erfarenhet och beprövad produktionsmetod har Falu Rödfärg skapat en färg som har en unik kulörstabilitet och hållfasthet, som i tester, visat sig vara absolut bäst på marknaden. Den speciella sammansättningen av mineraler skapar ett vackert resultat som håller över lång tid. Detta sparar både tid och pengar för dess användare. 

Det fungerar tyvärr inte att handmåla med sprutfärgen då konsistensen gör att färgen inte stannar i penseln.

Täckförmåga: 2,5m2 / liter
Målningstemperatur: Yttertemperatur +5c – +25c
Torktid: Klibbfri efter 1 timme, torr efter ca 1 dygn
Glans: Helmatt

NÄRMSTA NCS:

S 5040-Y80R

NÄRMSTA NCS:

S 5040-Y70R

NÄRMSTA NCS:

S 8500-N

Hitta din sprutfärgsmålare!

Här hittar du de målare som jobbar med äkta Falu Rödfärg Original.

Se upp för kopior

Står du i begrepp att måla ditt faluröda hus och tänker ”rödfärg som rödfärg”? Kanske känner du dig också lockad av en billig produkt som vid en snabb titt liknar Falu Rödfärgs burk och med namn som ”Klassiskt” eller ”Traditionell”. Någon kan till och med ha sagt till dig att ”det inte är någon skillnad”. Inget kan var mer felaktigt. Det är nämligen stor skillnad på Falu Rödfärg Original och andra rödfärger. Falu Rödfärg Original innehåller alltid pigment från Falu Koppargruva och är helt unikt för Falu Rödfärg Original och finns inte i några utav kopiorna. Det är framställt av naturen själv, med över 20 olika mineraler som alla bidrar till färgens unika egenskaper som inte går att kopiera. Den vackra nyansen och den hållbara ytan skapar både emotionella och rationella värden. Kvalitet lönar sig alltid i längden. Du väljer naturligtvis själv, men vi tror knappast att du vill riskera att se ditt gamla släkttorp, sjöboden som gått i arv eller för all del din nybyggda villa med en krackelerad färgyta och en kulör som dragit åt lila om några år.

Men hur kan du vara säker på att få tag på äkta vara? Det är enkelt. Du känner alltid igen Originalet på det välkända varumärket. Står det inte Falu Rödfärg på burken så är det helt enkelt inte Falu Rödfärg.