fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.

POPULÄR NU SOM DÅ

Vår omtyckta Falu Rödfärg Original Ljusröd, här i sprutfärgskvalitet på 100 liters fat. Kulören är något ljusare och varmare än den klassiska röda, och var den vanligaste nyansen på 1700- och 1800-talet.

EFFEKTIV MÅLNING AV STORA YTOR

Att sprutmåla ett hus eller en byggnad är ett väldigt effektivt sätt att måla – speciellt när det kommer till stora ytor. Vår sprutfärg bygger på samma grundrecept som Originalet – med samma lyster och kulörstabilitet – men är mycket tunnare i konsistensen. Detta för att den ska fungera bra med sprutan och sugas upp av fasaden.

DET HÄR KAN DU MÅLA MED FALU RÖDFÄRG ORIGINAL SPRUTFÄRG

Precis som handstrykningsfärgen, är Falu Rödfärg Original Sprutfärg en utomhusfärg för obehandlat och ohyvlat virke av gran och för ommålning av ytor tidigare målade med Falu Rödfärg eller annan slamfärg. Nya prefabricerade hus kan målas med Falu Rödfärg Sprutfärg förutsatt att fasaden levereras utan grundfärg eller är grundad med slamfärg.

Behöver du hjälp med sprutfärgsmålningen kan vi varmt rekommendera våra teknikkunniga Premium Partner Sprutfärgsmålare.

Sprutfärg fasad utomhus

Falu Rödfärg Original Sprutfärg Ljusröd

Den ljusare och något varmare röda kulören i sprutfärgskvalitet.

Tillgängliga alternativ

100 liter8 014 kr

Snabbfakta

Täckförmåga

2,5m² / liter

Glans

Helmatt

Målningstemp

Yttertemperatur +5°C till +25°C

Torktid

Klibbfri efter 1 timme, torr efter ca 1 dygn

Teknisk information

Bindemedel

Linolja

Spädning

Vatten

Verktyg

Färgspruta
Rengörs med vatten och diskmedel

VOC

Gränsvärde (Kat A/d): 130g/l (2010)
Produktens VOC: <130g/l

Närmsta NCS

S 5040-Y70R

Fördelar med färgen

Ibland är det mest effektiva sättet att måla om ditt hus att använda en färgspruta. Är det stora ytor som ska målas så är det mycket effektivt att spruta på färgen. Det finns många duktiga målerier runt om i Sverige som jobbar med sprutmålning. Säkerställ att ni får äkta Falu Rödfärg Original när de ska måla om ert hus så att ni får bästa möjliga kvalitet och en kulör som håller i år efter år.

Originalrecept

Sprutfärgen bygger på samma grundrecept som Falu Rödfärg Original handstrykningsfärg, med samma pigment från Falu Gruva. Pigmentet med över 20 mineraler som tillsammans ger färgen dess unika egenskaper – och en lyster som ingen annan husfärg.

Unik kulörstabilitet

Genom lång erfarenhet och beprövad produktionsmetod har Falu Rödfärg skapat en färg som har en unik kulörstabilitet och hållfasthet, som i tester, visat sig vara absolut bäst på marknaden. Den speciella sammansättningen av mineraler skapar ett vackert resultat som håller över lång tid.

Sparar tid

Att sprutfärgsmåla går betydligt snabbare än att handstryka med pensel, därför är sprutfärgsmålning en ypperlig metod för stora objekt som ekonomibyggnader, lador och liknande byggnader. Med rätt teknik och utrustning blir resultatet jämnt och fint – och du sparar massor av tid.

Relaterade produkter