fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.

Vad innehåller Falu Rödfärg Original?

Vad innehåller Falu Rödfärg?

Falu Rödfärg Original är en slamfärg, gjord på naturliga ingredienser. Det som gör Falu Rödfärg Original till en unik slamfärg är att den innehåller ett pigment från Falu Gruvas mineralisering. Av kopparfattig malm bildas en slags ”rödmull”, som förutom koppar innehåller 21 olika naturliga mineraler som tex järnockra, zink och kiselsyra. Resultatet blir en vacker färg med matt med grova kiselsyrakristaller som bryter och reflekterar ljusets strålar. I varmt kvällsljus blir Falu Rödfärgs kulör intensiv och glimrande. Det är också pigmentet som ger färgen dess unika och naturligt skyddande egenskaper. 

Receptet är ingen hemlighet och är i princip detsamma nu som 1764. Pigmentet blandas med vatten, mjöl, linolja och lite såpa. Naturliga ingredienser som kokas ihop och blir till Falu Rödfärg Original. Ett enkelt recept som ändå är omöjligt att kopiera.

 

Vad innehåller Falu Rödfärg mer än ingredienserna?

Falu Rödfärg innehåller mycket mer än bara de konkreta ingredienserna. Färgen har använts sedan 1500-talet och innehåller hundratals berättelser om Sverige. Den röda stugan är en symbol för trygghet, gemenskap och frihet.

 

Vad är fördelarna med färgen?

Det finns många svar på frågan om vad som är fördelarna med Falu Rödfärg Original. Den är hållbar och innehåller enbart naturliga ingredienser, till skillnad från plast- och syntetfärger. Färgen låter träet andas och skyddar dessutom träet från väder och vind. 

Falu Rödfärg har en äkta lyster som ingen annan husfärg har, vilket är ett resultat av det unika pigmentet från Falu Gruva. 

Falu Rödfärg är också en lättarbetad färg på flera sätt. Underarbetet är otroligt viktigt, men inte alls så omfattande som med många andra typer av färger där underlaget måste skrapas noga. Med Falu Rödfärg borstar du helt enkelt bara bort löst sittande färg innan du tvättar fasaden och sedan målar på ett nytt lager Falu Rödfärg. Färgen är också lätt att stryka och därmed väldigt tacksam att arbeta med. 

Relaterade produkter