fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.

Hur mycket täcker Falu Rödfärg?

Hur mycket täcker Falu Rödfärg?

En vanlig fråga är: hur mycket täcker Falu Rödfärg? Och svaret beror på om du väljer att måla med Falu Rödfärg Original, Falu Rödfärg Träfasad eller Falu Rödfärg Knut & Foder. Det beror också på underlaget – är virket nytt och omålat eller gäller det ommålning?

 

Räkna med antalet strykningar

Hur mycket Falu Rödfärg täcker beror förstås också på hur många gånger du måste måla din fasad. Med slamfärgen Falu Rödfärg Original räcker det oftast att måla en gång vid ommålning. Med Falu Rödfärg Träfasad och Falu Rödfärg Knut & Foder kan det behövas fler strykningar beroende på underlaget. 

 

Hur mycket täcker Falu Rödfärg Original?

En liter Falu Rödfärg Original har en täckförmåga på 3 kvadratmeter, vilket betyder att en 10-litersburk räcker till att måla 30 kvadratmeter. För ett mindre hus på drygt 90 kvadratmeter går det alltså åt cirka 30 liter för att måla hela huset, om det bara behöver målas en gång.

 

Hur mycket täcker Falu Rödfärg Träfasad? 

En liter Falu Rödfärg Träfasad linoljefärg räcker till cirka 6-7 m2. Vid ommålning krävs normalt bara ett lager outspädd färg, men vid nymålning behövs två strykningar, ibland tre strykningar på utsatta ställen.

 

Hur mycket täcker Falu Rödfärg Knut & Foder?

En liter Falu Rödfärg Knut & Foder räcker till cirka 6-7 kvadratmeter. Är det ommålning räcker oftast en strykning. Ska du måla första gången eller måla över annan färg, kan det behövas två eller tre strykningar.

 

Kan man späda ut Falu Rödfärg med vatten?

Det går att späda Falu Rödfärg med vatten. Men en för utspädd färg kan få sämre täckförmåga och hållbarhet. Det är därför viktigt att följa anvisningarna för att säkerställa bästa möjliga färgkvalitet. 

 

Underlaget påverkar täckförmågan

För att färgen ska hålla krävs ett bra underarbete. Borsta bort löst sittande färg och smuts. Falu Rödfärgs stålborstar är speciellt anpassade för att effektivt ta bort gammal färg utan att skada träfasaden. Är fasaden tidigare målad med slamfärg räcker det att du borstar ytan noggrant med stålborste och en kvast. Tips när du ska måla hittar du här. 

Relaterade produkter