fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.

Varför Falu Rödfärg?

Varför Falu Rödfärg bör vara ditt förstahandsval när det kommer till slamfärg.

Undrar du varför Falu Rödfärg bör vara ditt förstahandsval när det kommer till slamfärger? Det finns många skäl till det. Först och främst är det kanske den alldeles speciella känsla som en äkta Falu Rödfärg ger. Falu Rödfärg Original innehåller alltid pigment från Falu Koppargruva och skiljer sig från andra kopior. Ett pigment som är framställt av naturen själv, med 21 olika mineraler som bidrar till färgens unika egenskaper och ger den en naturlig och svårslagen lyster. Det kan också vara tryggt att veta att du får den perfekta nyansen. En del andra färger riskerar att dra åt lila efter ett par år.

 

Skyddar träet

Slamfärgen Falu Rödfärg Original är också hållbar på ett sätt som inte andra färger är. Beroende på underlag kan det gå många, många år innan man behöver måla om igen. Genom att färgen även innehåller linolja, binder den i träet och rör sig mindre. En annan fördel är att den låter träet andas, vilket minskar risken för fukt och röta.

 

Lätt att underhålla

Man kan också lättare se när det är dags att måla om en yta som tidigare målats med Falu Rödfärg Original. Om du drar handen på väggen som är målad och den kritar av sig, då är det dags att måla en omgång igen. Men vanligtvis håller färgen i tio år – ofta längre än så, innan du måste måla om igen. 

 

Varför är Falu Rödfärg en favorit hos så många?

En fördel med att måla med Falu Rödfärg Original är också att den är lätt att hantera. Färgen fäster bra och är lätt att stryka ut med pensel. Det går också att sprutmåla större ytor, men för bästa resultat rekommenderas att använda pensel då man kommer åt bättre mellan springor och liknande. 

Ytterligare en fördel är även färgens täckande förmåga. Ofta räcker det med att måla en strykning, vilket sparar tid, arbete och pengar. 

Finns det någon nackdel undrar någon? Det enda som man bör tänka på när man målar med Falu Rödfärg Original är att underlaget ska tåla färgen. Bäst fäster färgen på obehandlat och ohyvlat virke eller på ytor som tidigare målats med slamfärg. Att färgen dessutom är relativt prisvärd gör saken knappast sämre. 

Prata gärna med en fackman om du tänker måla på annat underlag än ohyvlat trä eller trä som redan målats med slamfärg. Mer tips och råd om hur du bäst målar hittar du här. 

Var också uppmärksam på andra färgkopior som utlovar samma egenskaper som originalet. Några kanske säger ”rödfärg som rödfärg”. Men nu vet du ju bättre. Lycka till med målningen. 

 

Hur vet man om det är äkta Falu Rödfärg?

För att du ska vara säker på att du köper äkta Falu Rödfärg ska det stå på burken. Där ska också finnas en produktinformation och tillverkarens logotyp. Du ska också kunna hitta en märkning som bekräftar att det är en originalprodukt från Falu Koppargruva. 

Är du osäker kan du höra med en fackman för att säkerställa att det är riktig Falu Rödfärg. 

Relaterade produkter