fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.

Vad är Falu Rödfärg?

Vad är Falu Rödfärg?

Unik i sitt slag – men vad är Falu Rödfärg? Vad är så speciellt med husfärgen som satt färg på ett helt land? 

Falu Rödfärg Original är en traditionell svensk slamfärg som har använts i generationer för målning av träfasader. Färgen har skyddande egenskaper och är känd för sin hållbarhet och förmåga att låta träet andas. Falu Rödfärg Original är också den enda färgen som innehåller pigment från Falu Gruva. Ett unikt pigment med 21 mineraler som tillsammans bidrar till färgens skyddande egenskaper. Det är också pigmentet som ger färgen den älskade naturliga lystern i kombination med den karakteristiska mattheten. 

 

Svensk kulturhistoria på burk!

Falu Rödfärg är inte bara en husfärg, det är svensk kulturhistoria på burk. Den röda färgen har använts sedan 1500-talet och är populär för sitt klassiska utseende och är använd på historiska byggnader och hus. Allt från kungar till bönder har velat ha den vackra röda kulören som samspelar så väl med det svenska landskapet.

Sedan 1764 har färgen tillverkats fabriksmässigt hos oss, i princip på samma sätt och med samma recept som nu. Falu Rödfärg har som få andra företeelser satt en unik prägel på Sverige och det svenska landskapet.

 

Falu Rödfärg – inte bara rött och inte bara slamfärg

Falu Rödfärg finns numera i flera olika typer av färger. Den traditionella slamfärgen är Falu Rödfärg Original som finns i fyra stilsäkra kulörer. Sedan finns också Falu Rödfärg Träfasad, en linoljebaserad husfärg med liknande utseende och egenskaper som Falu Rödfärg Original, men med fördelen att den går att måla på flera typer av underlag. Färgen finns i nio traditionella kulörer och är ett bra alternativ för de som önskar känslan av Falu Rödfärg, men som begränsas av husets tidigare färgsystem. Slutligen har vi Falu Rödfärg Knut&Foder för målning av knutar, foder, vindskivor och andra hussnickerier. Även Knut&Foder finns i nio stilsäkra kulörer.

Relaterade produkter