fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.

Kan man måla med Falu Rödfärg på yta tidigare målad med: Oljefärg? – Lasyr? – Pigmenterad olja? – Vattenlöslig lasyr? – Tjära? – Tjära, terpentin och linolja? – Akrylatfärg? – Järnvitriol? – Fabriksgrund?

OBS!
Falu Rödfärg Original är främst gjord för att målas på obehandlat, ohyvlat virke eller tidigare slamfärgsmålade ytor – vilket innebär att resultatet kan vara varierande om man väljer att måla en yta som är behandlad eller målad med något annat. Därmed inte sagt att det inte kan bli bra.

Nedan följer generella råd. Det kan vara stor skillnad på två underlag med samma yta, beroende på hur gammal färgen är etcetera. Så även om det bör gå bra att måla över exempelvis pigmenterad olja, rekommenderar vi att du alltid provar att måla en yta först och se om det fungerar. När du testmålar ska du helst välja en yta på huset som är så skyddad och opåverkad som möjligt, exempelvis under en taknock. Fungerar det där så kan du vara ganska säker på att det fungerar på resten av huset också.

Alkydfärg: Nej.
Lasyr: Ja, om den är gammal och torr.
Pigmenterad olja: Ja, det bör gå.
Vattenlöslig lasyr: Ja, om den är gammal.
Tjära, terpentin och linolja: Det kan fungera.
Akrylatfärg: Nej.
Järnvitriol: Ja, det är inga problem.
Fabriksgrund: Det beror på vilken typ av grund det är. Hör med din leverantör om den är övermålningsbar med Falu Rödfärg.

 

För Falu Rödfärg Träfasad och Falu Rödfärg Knut & Foder gäller:

Alkydfärg: Ja.
Lasyr: Ja.
Pigmenterad olja: Ja, det bör gå.
Vattenlöslig lasyr: Ja.
Tjära, terpentin: Det kan fungera, testa innan.
Linolja: Ja.
Akrylatfärg: Nej.
Järnvitriol: Ja.
Fabriksgrund: Ja.
Slamfärg: Ja.

Relaterade produkter