fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.

Nu startar årets jakt på Sveriges charmigaste hus i Folkets Rödfärgspris

Folkets Rödfärgspris.
Nu startar Folkets Rödfärgspris, tävlingen som lanserades 2018 i syfte att hylla alla de röda hus och stugor som länge varit en så självklar del av det svenska landskapet. Under hela sommaren har allmänheten chans att nominera sitt hus på rödfärgspriset.se. Det bidrag som fått flest röster den 31 augusti kammar hem förstaplatsen och får ta emot sitt pris under festliga former. Tävlingen är ett initiativ av Falu Rödfärg i samarbete med Landshypotek Bank.

Folkets Rödfärgspris delades ut för första gången 2018 i samband med Rödfärgspriset, arkitektpriset som belönar kombinationen nytänkande arkitektur och traditionell slamfärg. I Folkets Rödfärgspris spelar det ingen roll om huset är nybyggt eller gammalt. Så länge det är målat med Falu Rödfärg Original eller annan slamfärg, kan det vara med och tävla.

– Falu Rödfärg har en historia som sträcker sig hela vägen tillbaka till 1500-talet. Trots det har färgen lyckats hålla sig modern i alla tider och genom många generationer. Medan arkitekternas Rödfärgspris hyllar nytänkande i samklang med tradition, vill vi med Folkets Rödfärgspris hylla det där vi inte riktigt kan definiera men som vi känner igen när vi ser det – charm, säger Martin Jansson, vd på Falu Rödfärg.

Tävlingsupplägg

Tävlingen genomförs online genom Rödfärgsprisets hemsida. De tävlande nominerar sitt bidrag genom att ladda upp minst 1 av sina finaste bilder på det hus de vill nominera. De får då en länk till röstningen som de kan dela i sina sociala kanaler och tagga med #FolketsRödfärgspris. Eftersom det är just Folkets Rödfärgspris är det de bidrag som fått flest röster i slutet på sommaren som kammar hem förstaplatsen.

Vinnaren får en hotellvistelse samt biljetter till Rödfärgsprisets prisutdelning där vinnaren får ta emot sitt pris inför några av Sveriges främsta arkitekter. Vinnaren får också ett presentkort på Falu Rödfärg för en ommålning av sitt hus, Falu Rödfärgs exklusiva designfilt och en gåva från Landshypotek Bank.

Tävlingsbidragen nomineras på www.rodfargspriset.se.