fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.

Falu Rödfärgs exklusiva designfiltar lanseras i fler färger

Falu Rödfärg utökar sitt inredningssortiment ytterligare genom samarbetet med formgivaren Mia Svalänge, känd för sin modernisering av traditionell svensk brukskonst. Lagom till den kalla vintern presenteras två nya filtar vars design fortsätter att väva samman historien om Falu Rödfärg med det svenska landskapets unika karaktär. 

För två år sedan påbörjade vi på Falu Rödfärg ett designsamarbete med formgivaren Mia Svalänge. Resultatet blev en filt där varje färgskiftning berättar en egen del av Sveriges historia. Nu utökas kollektionen filtar med två nya tolkningar av rödfärgens relation till den svenska naturen.

 

Hemlängtan
Filten som fått namnet Hemlängtan är skapad med inspiration från rödfärgens djupa rötter i den svenska traditionen. En stor, härlig, röd ”vägg” i högkvalitativ ull som lånat sin randning från originalfilten men är vävd i olika röda nyanser. På samma sätt som de faluröda fasaderna vilar tryggt i vår svenska utomhusmiljö kan den röda filten utgöra en varm, vänlig och trygg punkt i människors hemmiljö.

 

Vintervärme
Lika speciellt som vårt land är på sommaren, lika exotiskt är det på vintern. Filten som fått namnet Vintervärme har likt Hemlängtan fått sin randning hämtad från originalfilten men är vävd i dova blå färgnyanser. Randningen är hämtad från originalfilten, där de olika fälten representerar åkrarna, ängarna, sjöarna, bergen och skogarna, men nu är de snöklädda.

 

Filtarna är tillverkade i 100 procent ull som ger den mjuka, sköna värme som bara äkta naturmaterial kan ge. Från och med i slutet på november finns de tillgängliga hos utvalda återförsäljare och i Falu Rödfärgs webbshop.

Här hittar du alla våra återförsäljare.