fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.

Falu Rödfärg öppnar upplevelsebutik hos Nils Olsson Dalahästar

Falu Rödfärgs upplevelsebutik hos Nils Olsson Dalahästar.

Två världsberömda Sverigesymboler går nu ihop i ett samarbete med svensk kulturhistoria i fokus. Från och med nu erbjuds besökare hos Nils Olsson Dalahästar även möjligheten att ta del av Falu Rödfärgs historia och sortiment genom att besöka deras upplevelsebutik vid Dalahästfabriken i Nusnäs.

 

Två kulturarv på ett och samma ställe

Nils Olsson Dalahästar i Nusnäs har länge varit en viktig destination i Dalarna. Varje normalår kommer cirka 300 000 nationella och internationella besökare dit för att ta sig en närmare titt på den världsberömda Dalahästens ursprung och tillverkning. Dalahästen är en symbol för Sverige på samma sätt som Falu Rödfärg, och när Falu Rödfärg nu öppnar upp en upplevelsebutik vid Dalahästfabriken ges besökare möjligheten att kunna ta del av båda dessa kulturarv på ett och samma ställe.
– Båda varumärkena präglar bilden av Sverige, och samarbetet syftar till att ge näring och stärka ett levande kulturarv, säger Martin Haglind, försäljningschef på Falu Rödfärg.

 

Ett bidrag till besökarupplevelsen

På Nils Olsson gläds man åt samarbetet och menar att det kommer att bidra till en ännu bättre besökarupplevelse.

– För oss är det väldigt roligt att få inleda ett samarbete med Falu Rödfärg. Dalahästen är idag en Sverigesymbol och Falu Rödfärg har en ikonisk status för den totala bilden av Sverige. Därför är vi övertygade om att Falu Rödfärgs närvaro i Nusnäs kommer fylla en stor roll i upplevelsen för våra besökare, säger Jonas Estéen, ägare till Nils Olsson Dalahästar AB.

 

”En kortare resa i vår historia”

Som ett av landets mest kända och omtyckta varumärken har Falu Rödfärg en lång och gedigen historia att berätta, och upplevelsebutiken beskrivs som en utställning och butik på en och samma yta. Förutom att titta på Falu Rödfärgspräglad fotokonst och möjligheten att ta del av hela sortimentet av färg och designprodukter, erbjuds även besökare en inblick i Falu Rödfärgs historia och tillverkningen av Sveriges nationalfärg.
– Vi är väldigt glada att vi kan erbjuda nationella och internationella besökare en kortare resa i vår historia, samt erbjuda besökarna vårt fullständiga sortiment i hjärtat av Dalarna, säger Martin Haglind.