fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.

Falu Rödfärg ny samarbetspartner till Vasaloppet – värd för Öppet Spår

Falu Rödfärg är samarbetspartner till Vasaloppet sedan 2021.

Falu Rödfärg har ingått i ett treårigt samarbetsavtal med Vasaloppet, med start vintern 2021. Det anrika varumärket bakom Sveriges nationalfärg har – liksom Vasaloppet – sina rötter i Dalarna, och kommer att vara värd för Öppet Spår.

”De som uppskattar oss och det vi står för, gillar också det Vasaloppet står för”

Lika självklara delar av den svenska folksjälen, lika väl förknippade med tradition och långsiktighet – nu möts Vasaloppet och Falu Rödfärg i ett samarbete som är minst sagt välgrundat.
– Vi tycker att Vasaloppet och Falu Rödfärg är en väldigt bra matchning och tror att samarbetet kommer att stärka båda parter. Vi delar samma värderingar och till viss del historia med rötterna i Dalarna. Vasaloppet står för trygghet och tradition, men också i hög grad utveckling och att våga utmanas, precis som Falu Rödfärg. De som uppskattar oss och det vi står för, gillar också det Vasaloppet står för, säger Martin Haglind, försäljningschef på Falu Rödfärg.

 

Värd för Öppet Spår: ”En god känsla i det loppet”

Falu Rödfärg kommer att vara värd för Öppet Spår, det populära motionsloppet på skidor som arrangerats sedan 1979. På grund av pandemin är dock Vasaloppets vintervecka 2021 ersatt med Vasaåket, som man kan åka när och hur det passar mellan den 12 februari och 7 mars.
– Att vi valde att bli värd för just Öppet Spår beror dels på att vi tyckte att det var intressanta partners som var med, dels för att det finns en god känsla i det loppet. Som en manifestation för breddidrott där alla kan delta och åka på sina egna villkor. Min egen upplevelse av det loppet har varit väldigt bra, säger Martin Haglind.

 

Engagerar hela företaget

Medarbetarna på Falu Rödfärg kommer alla vara engagerade på olika sätt under evenemanget.
– En del medarbetare kommer att delta i loppet, medan andra kommer att engagera sig i att skapa trivsel hos de som åker och de som på olika sätt deltar. Vi ser fram emot att tillsammans med Vasaloppet ge folk en fin upplevelse under loppet, säger Martin Haglind.

Lena Hermansson, sponsor- och rättighetschef för Vasaloppet, ser också fram emot samarbetet:
– Vi välkomnar Falu Rödfärg som samarbetspartner. Det känns kul att få jobba med Falu Rödfärg som, liksom Vasaloppet, har sina rötter i Dalarna och genom starka traditioner och en lång historia av storytelling, blivit en del av hela Sveriges identitet.