fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.

Falu Rödfärg hyllar Vasaloppsåkare – placerar vinnarstol vid målgången

Falu Rödfärgs vinnarstol vid målgången i Mora.

Den 24 februari klockan 08 kommer en närmare tre meter hög vinnarstol att lyftas på plats och invigas i Vasaloppets målområde. Bakom projektet står Falu Rödfärg, samarbetspartner till Vasaloppet sedan 2021, som ser vinnarstolen som ett sätt att hylla alla Vasaloppsåkare.

”En bedrift som förtjänar att hyllas”
Alla som deltar i Vasaloppet är vinnare – det tycker i alla fall Falu Rödfärg. Som samarbetspartner till Vasaloppet, kommer Falu Rödfärg att fira 100-årsjubileet genom att bland annat upprätta en vinnarstol vid målområdet i Mora. Vinnarstolen är en hyllning till alla Vasaloppsåkare, och alla är välkomna att sätta sig i stolen för att pusta ut eller låta sig fotograferas.

– Att delta i Vasaloppet, oavsett distans, är en bedrift som förtjänar att hyllas och förevigas. Vi vill peppa alla åkare och ge dem en chans att verkligen njuta av sin prestation när de kommer i mål, säger Martin Haglind, försäljningschef på Falu Rödfärg.

Inspirerad av Anders Zorns karmstol
Idén till stolen är sprungen ur ett tidigare projekt då Falu Rödfärg tillsammans med andra aktörer upprättade en ledarstol till Världscupen i Falun 2021. Då hade stolen en tronliknande design, denna gång är vinnarstolens design inspirerad av Anders Zorn, välkänd konstnär från Mora, och hans karmstol.

Vinnarstolen har generösa proportioner med närmare tre meter i höjd och en sittbredd som ger deltagare möjligheten att fotograferas både individuellt och tillsammans. Stolen är målad med Falu Rödfärg Original Röd och på stolsryggen står det: Ett svenskt underverk.

– Vår färg är ett svenskt underverk, men det är också ett underverk att ta sig igenom loppen! Vi kommer att vara på plats för att både gratulera och fotografera, säger Martin Haglind.

Invigning 24 februari
Vinnarstolen kommer att lyftas på plats vid målportalen den 24 februari klockan 08. Representanter från Falu Rödfärg kommer då att närvara vid invigningen.