fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.

Vår senaste reklamfilm

EN HYLLNING TILL SVERIGE

I vår nya reklamfilm tas vi med på en dansant resa genom rödmålade landskap. Det blir till en berättelse om Sverige illustrerad med dans till tonerna av Jan Johanssons välkända Visa från Utanmyra

Falu Rödfärg är ett av Sveriges äldsta varumärken och genom århundraden har den matta röda färgen bidragit med karaktär på bebyggelsen som med tiden vuxit till en symbol för hela landet. Som produkt betraktad har färgen alltid varit densamma, men som kulturarv har den däremot ständigt fyllts på med nya erfarenheter och betydelser. Detta tar vi fasta på i vår nya reklamfilm!

Dans som språk

Reklamfilmen, som i full längd är fyra och en halv minuter lång, bjuder på ett dansmedley med allt från traditionell folkdans till tango och street.

– Filmen blev lång men det behövdes för att göra både låten och historien vi vill berätta rättvisa och vår historia är som bekant lång! Dans är härligt, den känner inga gränser och det talar direkt våra känslor precis som rödfärgen gör när sammanhanget är rätt, vilket tillsammans kan bli väldigt starkt. Vår ambition var att skapa något som skildrar de minnen och berättelser som skapas i Sverige idag och få oss drömma och längta lite, kanske till en Faluröd stuga. Vi får se om vi lyckats.

Martin Jansson
VD, Falu Rödfärg

Behind the scenes