fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.
Stories från Sverige

Stories från Isabel

Isabel, Emil och sonen August uppfyllde sin dröm om att återvända till sina rötter i Dalarna när de köpte sin gård våren 2021. Paret bodde då i Stockholm och visste att de ville ha ett sekelskifteshus med tillhörande gård. Lyckligtvis behövde de inte vänta länge för att hitta sin perfekta matchning - ett slående rött hus med charmiga vita knutar. 
Stories från Isabel

Byn där deras hus ligger har anor från 1400-talet och tillför ännu mer historisk charm till sina pittoreska omgivningar. När Isabel och Emil köpte sin drömgård upptäckte de att boningshuset ursprungligen hade byggts i grannbyn innan det flyttades till sin nuvarande plats 1906, så när huset faktiskt byggdes vet de inte helt säkert.

Byn de bor i är en gammal bergsmansby och alla hus är målade med traditionell Falu Rödfärg – inklusive gårdsbyggnaderna på Isabels och Emils ägor. ”Det ger en så mysig Bullerbyn-känsla med alla gamla röda hus”, berättar Isabel. Med detta fantastiska hem och pittoreska omgivningar är det tydligt att Isabel, Emil och August har hittat sitt eget lilla paradis i Dalarna.

Story från Isabel@lillabondgarden