fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.
Stories från Sverige

Stories från Fanny & Simon

Fanny och Simon är de stolta ägarna till ett charmigt hus som kallas för Sommarhemmet med byggår 1909, beläget i en pittoresk by om 500 invånare. Paret hade länge spanat in huset och de var inte ensamma om att falla för husets charm. Men de lyckades få nys om att det skulle säljas och till slut accepterade säljaren budet och huset blev deras. 
Stories från Fanny & Simon

De visste att huset krävde mycket arbete, men det var precis vad de letade efter – ett riktigt renoveringsprojekt. När de grävde djupare i husets historia upptäckte Fanny och Simon att det hade fungerat som byns första lanthandel och slakteri. Dessutom hade det använts som kyrka för en frikyrklig församling i flera år. Husets namn, Sommarhemmet, var inspirerat av de olika sommarläger och aktiviteter som ägt rum på gården för både barn och vuxna.

Trots utmaningarna som följer med att renovera ett äldre hus är Fanny och Simon glada över att få chansen att återställa Sommarhemmet till sin forna glans. När paret genomför renoveringen av sitt hus överväger de noggrant de material och produkter som de använder. De prioriterar svensktillverkade produkter och siktar på ett klassiskt rött hus med vita knutar. Det var därför ett naturligt val att måla huset med Falu Rödfärg. Parets engagemang för hållbarhet och att använda återvunna, naturliga produkter var också en av anledningar till att Falu Rödfärg var det perfekta valet för deras hemrenovering. Som Fanny uttrycker det, ”En kvalitetsfärg ifrån Sverige som prytt svenska hus i generationer och kommer att göra många framöver”. 

Story från Fanny & Simon @sommarhemmet_