fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.
Inspiration

Staket i sektioner – hur enkelt är det?

Staket sektioner i falurött.

Vi vet att alla varken har tid eller lust att ge sig på att bygga ett nytt staket. Men det behöver faktiskt varken vara jobbigt eller tidskrävande. För oss som vill ha mer tid över till annat så finns det färdiga staketsektioner som gör jobbet både enkelt och nöjsamt. Och när vi ändå är inne på att spara tid: varför inte köpa målade sektioner och få ett helt färdigt staket direkt? 

Falu Rödfärg Staket är här för att göra det enkelt för alla som behöver ett nytt staket – oavsett om du ska byta ut ett gammalt eller installera ett helt nytt. Vi har gjort allt det hårda arbetet åt dig, så att du kan koppla av i din solstol eller hängmatta. Med vårt lättmonterande system och högkvalitativa material kan du vara säker på att ditt staket håller i många år framöver.

 

Färdigt staket – spara tid och pengar 

Att bygga staket med färdiga sektioner är ett bekvämt och ekonomiskt val. Det enda du behöver göra är att fästa dem på staketstolparna med skruvar. Det är viktigt att tänka på att ett jämnt underlag är nödvändigt för att staketet ska vara rakt när du köper färdigt staket.

 

Staket i sektioner – så gör du

När du valt vilken profil och färg du vill ha på ditt staket är det dags att förbereda för montering, det kan du göra redan innan leveransen kommit eftersom du redan vet måtten på dina staketsektioner. 

Det här behöver du: 

 • Träpinnar 
 • Snöre
 • Betongplintar
 • Fransk träskruv
 • Grus
 • Virke (staketstolpar) 70x70mm
 • Vattenpass
 • Tving
 • Spade
 • Skruvdragare 
 • Kap- och gersåg

 

När du har alla verktyg och allt material börjar du med att mäta ut och markera var staketstolparna ska placeras med hjälp av träpinnar och snöre. Har du köpt Falu Rödfärg Staket är varje sektion 1767 mm lång, välj och markera ut lämpligt avstånd mellan dina stolpar (beroende på hur stolparna ser ut). Gräv sedan en grop vid varje markering, gropen bör vara lika djup som längden på betongplintarna och fyll sedan gropen med ett lager grus. Sätt ner betongplintarna och fyll upp gropen med jord, kontrollera att de sitter rakt med ett vattenpass. För den som har ett löst underlag är stolpspjut som slås ner i marken att rekommendera. 

Nu är det dags att ställa staketstolparna på plats. Börja med att mäta ut och kapa av dem.  Vid installation av Falu Rödfärg Staket bör stolparna vara i samma höjd som de stolpar vi erbjuder som komplement, dvs 106 cm höga. Fixera stolpen med en tving och skruva fast med rostskyddade skruvar, exempelvis fransk träskruv. Upprepa för varje stolpe.

När du fått hem dina staketsektioner är det dags att färdigställa ditt nya staket. Skruva fast sektionerna i staketstolparna med fransk träskruv och voilá – ditt staket är klart! Glöm inte att ta hand om ditt staket genom att årligen rengöra det genom att ta lite vatten och diskmedel och med hjälp av en disk- eller skurborste för att få bort gammalt smuts, skölj sedan av staketet med vatten.

Lycka till!