fbpx
Sök
Stäng denna sökruta.

Är du också ägare till ett svenskt underverk?

Ditt hem är ett kulturarv

Falu Rödfärg har som få andra företeelser satt en unik prägel på Sverige och det svenska landskapet. Landet med de röda stugorna – en berättelse som inrymmer historia, identitet och trygghet, men också framtidsdrömmar, längtan och frihet.

Det är berättelsen om ett månghundraårigt – men fortfarande högst levande – kulturarv. Det är berättelsen om ett svenskt underverk.

”DEN SVENSKA FLAGGAN BORDE VARA GRÖN OCH RÖD.
GRÖN SOM SKOGEN OCH RÖD SOM HUSEN.”

August Strindberg

ETT UNIKT PIGMENT

Falu Rödfärg Original är den enda färgen som innehåller pigment från Falu Gruva. En naturprodukt med 21 olika mineraler som tillsammans ger färgen dess unika egenskaper, däribland den karakteristiska mattheten i kombination med en oslagbar, naturlig lyster. Pigmentets samspel med ljusets strålar ger färgen en fascinerande dynamik och intensitet, alla som sett en Falu Rödfärgmålad fasad i varmt kvällsljus vet exakt vad vi pratar om.

EN LÄTTSAM OCH OMSORGSFULL PERSONLIGHET

Falu Rödfärg Original är enkel att ha att göra med – lätt att stryka, lätt att underhålla. Färgens öppna skikt låter träets vackra, naturliga struktur komma igenom, samtidigt som den låter träet andas och må bra. Tack vare pigmentet har färgen också naturligt skyddande egenskaper som hjälper till att bevara ditt hus – år efter år.
Falu Rödfärg - ett svenskt underverk.

En lång historia

Rödfärgens historia kan spåras ända till 1500-talet. Det som från början var en exklusiv färg som enbart kungen och adeln hade råd med, är idag så folklig som en färg kan bli. Sedan 1764 har färgen tillverkats hos oss, i princip på samma sätt och med samma recept som nu. 

Läs historien om Falu Rödfärgs månghundraåriga resa.