Slamfärgstest

Vi anlitade ett oberoende testinstitut, SP SVERIGES TEKNISKA FORSKNINGSINSTITUT, 2015 för att testa och jämföra kvaliteten hos 15 olika slamfärger. 2000 timmar i en Weatherometer motsvarar tre års exponering av UV-ljus, värme och fukt, vilket är färgindustrins vedertagna testmetod för utomhusfärger. Falu Rödfärg har valt att lyfta fram fyra fabrikat som representerar slutresultatet i fallande skala från bäst till sämst.

Falu Rödfärg håller en jämn yta med minst sprickbildningar under hela testperioden, flera av kopiorna krackelerar redan efter testets 1000 timmar (motsvarande 1-1,5 år). Vi är väldigt stolta över resultatet som är ett bevis för Originalets höga kvalitet. Ett hållbart resultat kräver färre ommålningar, vilket sparar både tid och pengar. Det är bevis på att Originalets kvalitet lönar sig i längden!

Det finns bara en Falu Rödfärg

En stor skillnad mellan Falu Rödfärg och kopiorna är att Falu Rödfärg innehåller pigment från Falu Gruva. Det är en naturprodukt med över 20 olika mineraler som alla bidrar till färgens unika egenskaper. Det är t.ex. kiselsyran i pigmentet som gör att en Falu Rödfärg-fasad glimrar i kvällssolen.

Titta efter varumärket!

För att det ska bli enkelt för dig att välja rätt, säljs Falu Rödfärg i en enhetlig förpackning i alla butiker. Du känner igen burken på designen – vit burk med röd/ljusröd/svart/grå landskapssilhuett, men också på det välkända varumärket. Står det inte uttryckligen Falu Rödfärg på burken så är det helt enkelt inte Falu Rödfärg.