Kulörerna

 • Kan jag måla över den röda Falu Rödfärg Original med en annan kulör?

  Tekniskt sett går det bra men vi kan inte garantera att grundfärgen inte syns igenom. Det är viktigt att färgen har hunnit åldras och kritar innan man försöker måla över. Då gör man samma förarbete som vid vanlig ommålning. Resultatet kan bli bra från början men när den nya färgen åldras finns risk för att den ursprungliga röda kulören syns.

  Det kan även uppstå ränder i fasaden när virket rör på sig vartefter väder och temperatur ändras.

 • Vilka återförsäljare säljer Falu Rödfärg?

  Här kan du hitta återförsäljare i närheten av dig som du kan vända dig till när du ska måla ditt hus. Det är inte säkert att alla har samtliga kulörer och varianter inne, men butiken kan säkert beställa den önskade kulören åt dig.

  Återförsäljare

 • Vilka kulörer finns Falu Rödfärg i?

  Falu Rödfärg Original kommer i fyra olika kulörer; Falu Rödfärg Röd, Falu Rödfärg Ljusröd, Falu Rödfärg Svart och Falu Rödfärg Grå. Falu Rödfärg Träfasad och Knut&Foder finns i åtta olika kulörer. Under Färger kan du se de olika kulörerna samt en utförlig produktbeskrivning.

 • Jag har hört att Falu Rödfärg Svart kan bränna sönder träet när solen ligger på?

  En mörkare yta är såklart varmare i solen än vad en vit är, vilket skulle kunna medföra ökad sprickbildning. Men än så länge har vi ingen erfarenhet av, eller har sett exempel på, att så skulle vara fallet.