Står du i begrepp att måla ditt faluröda hus? Då vill vi dra ett par varningens penselstreck. För om du inte ser upp när du väljer färg kan resultatet bli något helt annat än det du tänkt dig. I flera hundra år har vårt svenska landskap färgats av Falu Rödfärg. En unik produkt som givit ett vackert och slitstarkt skydd åt svenska hus generation efter generation.

Men nu finns det kopior på marknaden. De kallar sig bland annat “klassisk” eller “traditionell” rödfärg och någon säger sig innehålla ”rödfärgspigment” trots att det är helt nyproducerade produkter och inte baserade på pigment från Falu Gruva. I vissa fall säljs de dessutom i burkar som är närmast identiska med de burkar som tidigare år innehållit äkta Falu Rödfärg.

Det finns bara en Falu Rödfärg.
Det finns en rad argument för att välja Falu Rödfärg. Den första och största skillnaden är att Falu Rödfärg innehåller pigment från Falu Gruva. Det är en naturprodukt med över 20 olika mineraler som alla bidrar till färgens unika egenskaper. Det är t ex kiselsyran i pigmentet som gör att en faluröd fasad ibland nästan glimrar i kvällssolen.
Falu Rödfärg garanterar också att den målade ytan behåller sin kulör för all framtid.

Falu Rödfärg Röd 5 liter

Titta efter varumärket!
För att det ska bli enkelt för dig att välja rätt, säljs Falu Rödfärg i en enhetlig förpackning i alla butiker.

Du känner igen burken på designen (vit burk med röd/ljusröd/svart/grå landskapssilhuett) men också på det välkända varumärket.

Står det inte uttryckligen Falu Rödfärg på burken så är det helt enkelt inte Falu Rödfärg.