Falu Rödfärg väcker tankar och minnen hos de flesta. Det är inte så konstigt eftersom färgens historia går långt tillbaka i tiden, ända till 1500-talet. Sedan 1764 har färgen tillverkats hos oss, i princip på samma sätt och med samma recept som nu. Därför har det också hunnit bli Sveriges mest beprövade husfärg. Idag är den ett lika naturligt val till arkitektritade villor och offentliga byggnader som till sommartorp och sjöbodar.

Håller färgen

Det naturliga pigmentet från Falu Gruva gör färgen helt unik. De flesta slamfärger påverkas av solljuset, särskilt röda färger är känsliga. Men Falu Rödfärg håller sin kulör, år efter år så du slipper måla om ditt hus lika ofta.

Skyddar huset

I pigmentet finns 20 naturliga mineraler som gör att träet konserveras. Trots ett tufft och varierande klimat så skyddar och bevarar Falu Rödfärg våra hus.

Höjer värdet

Att måla sitt hus handlar också om ekonomiska värden. Kulören håller över tid, och även när huset är nymålat ser den medvetna skillnad. De naturliga kiselkristallerna reflekterar ljuset på ett sätt som en syntetisk färg aldrig kan göra. Därför har Falu Rödfärg en lyster som ingen annan husfärg.

Falu rödfärg Falu Rödfärg är en slamfärg, som är en av Sveriges äldsta och mest använda färgtyper. Den bildar inte något tätt skikt, därför kan träet fortfarande andas. Färgen släpper in väta, men tillåter den lika snabbt att dunsta igen. Detta, speciellt i kombination med färgpigmentets kemiska innehåll (låga halter av koppar och zink) minimerar risken för röta. Falu Rödfärg har dessutom en dokumenterad låg miljöpåverkan vilket kan vara tryggt att veta när du ska måla din fasad.

Slamfärger är vattenburna täckande färger som ger en matt yta. De är lätta att stryka, enkla att underhålla och har lång livslängd. Färgen skall vara ett offerskikt. Det är dags att måla om huset när färgpigmentet ligger löst på ytan, färgen ”kritar”. Då är det bara att borsta bort löst sittande färg och smuts från din fasad och måla igen. Det är viktigt att färglagret hinner åldras, målar man om för tidigt kan lagren blir för tjocka med risk för flagning

Täckförmåga:
ca 1 liter per 3 m2.
1 liter väger 1,2 kg.

Färgen måste förvaras frostfritt. Om färgen har frusit blir den grynig och går inte att röra slät. Då kan den tyvärr inte användas.

Ladda hem Säkerhetsdatablad och Produktinformation (Pdf-fil, öppnas i nytt fönster):

Säkerhetsdatablad – Färg

Säkerhetsdatablad – Sprutfärg

Produktblad – Falu Rödfärg Original

Product information in english – Falu Rödfärg Original

Produktblad – Sprutfärg